+36 70 391 4030

VSG (DIN 58125) A laminált üvegezés 2/3 üvegrétegből áll, amelyeket egy műanyag réteggel kapcsolnak össze.

A laminált üveget más néven "ragasztott biztonsági üvegként" is ismerheti.

Különböző építési szabályzatok előírják a biztonsági üveg használatát.

A belső terek üveggelvaló beépítésének megtervezése során nagyon fontos megérteni a laminált üveg és az edzett üveg közötti különbséget. Ez segít funkcionális tervezési megoldások létrehozásában és költséghatékony döntések meghozatalában. Ezeket a típusokat az üvegtörés okozta sérülések megelőzésére találták ki. Ha bármilyen típusú VSG vagy ESG biztonsági üveg eltörik, viszonylag ártalmatlan marad.

VSG - Gyári laminált üveg:

3+3, 4+4, 5+5, 6+6, 8+8, 10+10, 12+12 méretben matt és átlátszófóliával float üvegből. A gyári laminált üveg nem edzett! Az edzett laminált üveg, az (ESG-VSG) egyedileg készül minden esetben. Egyedi gyártásnál akár dekor fólia is kerülhet az üveglapok közé.

Az edzett laminált üveg (ESG/VSG):

Edzett ragasztott biztonsági üveglapok műanyag fóliával (EVA ethyl-vinyl-acetat, PVB polivinyl butiral, egyedi dekor fólia) történő laminálása. Csak egyedi gyártásban érhető el. Szinte az összes üvegfajtát tudjuk laminálni.

Mi a laminálás, hogyan készül a laminált üveg?

Az eljárás nem más, mint kívánt számú és fajtájú üveglapok közé speciális fólia behelyezése, ami egy kemencében (laminálógép/sűtő) hő és vákuum hatására aktiválódik. Az eljárás végén nagy teherbírással rendelkező, többrétegű biztonsági laminált üvegfelület jön létre. Laminálást megelőzi a méretre szabás és az ezt követő egyéb kért üvegmegmunkálások mint pl. a csiszolás, fúrás, stb.

Laminált üvegből készült üvegtermékek:

A laminált üvegezést leggyakrabban kereskedelmi épületekben, az edzett üvegezést pedig a házak és lakások biztonsága érdekében használják. Korlátüveg, munkagép és targonca üvegek, biztonsági portálüvegek, betörésgátló üvegek, lépésálló - járható üvegek, üvegterasz födém üvegek, üvegterasz üvegfalak, üvegajtó üvegek, biztonsági üvegajtó  üvegek, szélfogó üvegek, elválasztó üvegek és minden olyan egyedi üvegterméknél ahol a biztonsági üveg használata szükséges.

Laminált / edzett laminált üvegek vásárlás méretre:

Rendelésre bármilyen üvegfajtából elkészítjük biztonsági ragasztott laminált üvegét akár egyedi formára is sablon alapján. Kérjen ajánlatot laminált vagy edzett laminált üveg gyártásra. Laminált üvegek egyedi méretre és formára akár dekor fóliával a kért megmunkálással kedvező áron, rövid gyártási határidővel.

Laminált üveg töréskép

Lamináltüveg / edzettüveg

Törés esetén az üvegfelület egyben marad ( 1kép), nem válnak ki belőle éles üvegdarabok

Vasmentes laminált üveg

Biztonsági laminált üvegek

Teljesen színtelen üveg, tisztább megjelenést biztosít, 4+4, 6+6, 8+8, 10+10mm vastagságban.

3 rétegű lamináltüveg

Biztonsági laminált Sík, float üvegek

Zöldes színű, minél vastagabb annál zöldebb a színe. 6+6+6, 8+8+8, 10+10+10 vastagságban

Egyedi üveglmainálás

Biztonsági laminált üvegek

VSG (DIN 58125) A laminált üvegezés 2/3 üvegrétegből áll, amelyeket egy műanyag réteggel kapcsolnak össze..

2/3 rétegű üvegek

Biztonsági laminált üvegek

VSG (DIN 58125) A laminált üvegezés 2/3 üvegrétegből áll, amelyeket egy műanyag réteggel kapcsolnak össze.

Gyári laminált float üveg

Biztonsági laminált üvegek

VSG (DIN 58125) A laminált üvegezés 2/3 üvegrétegből áll, amelyeket egy műanyag réteggel kapcsolnak össze.

Kérjen ajánlatot laminált vagy edzett laminált üveg gyártásra. Laminált üvegek egyedi méretre és formára akár dekor fóliával a kért megmunkálással kedvező áron, rövid gyártási határidővel.

Edzett üveg termékeink